Menu Close

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη στη 16η ΔΕΒΘ

Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης συμμετέχει στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που φιλοξενείται στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο από την Πέμπτη 9 μέχρι και την Κυριακή 12 Μαΐου 2019.

Η Κοβεντάρειος φιλοξενείται στο περίπτερο 13, stand 83Α, όπου θα υπάρχουν όλες οι εκδόσεις της.

Παράλληλα, η ΚΔΒΚ θα συμμετάσχει στο 3ο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων που διοργανώνεται στις 10 και 11 Μαΐου 2019.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου θα διεξαχθεί στο κτίριο του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Θέρμης και στην Α΄ συνεδρία (11.45- 13.45) ένας εκ των ομιλητών θα είναι ο Πρόεδρος της ΚΔΒΚ και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης κ. Παναγιώτης Δημόπουλος. Η ομιλία του θα έχει θέμα “Επί Πτερύγων Ανέμων”, η Μουσική σκέψη του Διονυσίου Ψαριανού και η σημασία της για την οργάνωση Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Συλλογών.

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Γερμανός”, στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ και στη Β΄ συνεδρία (12.30- 14.00) μια εκ των ομιλητών θα είναι η κ. Ελένη Μαργαρίτη, αναπληρώτρια προϊσταμένη της ΚΔΒΚ. Η ομιλία της θα έχει θέμα “Η μουσική συλλογή της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης”.

Σχετικά άρθρα