Menu Close

Zευγάρι λύκων έχει αναστατώσει την περιοχή

Λύκος Κοζάνη

Στα περίχωρα του δήμου Κοζάνης αναζητώντας φαγητό κινείται ένα ζευγάρι λύκων, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί αναστάτωση στην περιοχή.

Μετά τα παραπάνω το συντονιστικό όργανο για  την αντιμετώπιση περιστατικών επαφής ζώων αγρίας πανίδας με ανθρώπους, αποφάσισε την άμεση λήψη διαχειριστικών μέτρων, προκειμένου να απομακρυνθούν οι λύκοι.

Είχε προηγηθεί αξιολόγηση αναφορών, μαρτυριών πολιτών σε περιοχές όπου παρατηρήθηκε παρουσία λύκου, αλλά και φωτογραφικού υλικού. Μετά τα παραπάνω οι αρμόδιοι αποφάσισαν ως πρώτο και άμεσο μέτρο τη δημιουργία ενός αφιλόξενου περιβάλλοντος, με αποτρεπτικά μέτρα όχλησης των ζώων, ενώ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου Κοζάνης θα απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα τροφής που βρίσκονται γύρω από κάδους απορριμμάτων αλλά και σε σημεία που αφήνουν περίοικοι για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κτηνίατροι αναφέρουν πως πρέπει να αποκλειστεί κάθε δυνατότητα φωλεοποίησης της οικογένειας των λύκων στην περιοχή εξαιτίας του εύκολου τρόπου εντοπισμού τροφής, ενώ έχει δοθεί εντολή στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Κοζάνης στην συγκεκριμένη περιοχή να γίνεται καθημερινά η αποκομιδή των απορριμμάτων, να πλένονται στην συνέχεια οι κάδοι ώστε να είναι καθαροί κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε έχει παρατηρηθεί η παρουσία των λύκων στην περιοχή. Επίσης οι αρμόδιοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας συνιστούν στους κατοίκους που έχουν κατοικίδια ή οικόσιτα ζώα να τα περιορίσουν σε προστατευμένη περιοχή με καλή περίφραξη.

Στη λήψη μέτρων συμμετείχαν τα στελέχη της διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κοζάνης, του δήμου Κοζάνης, της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΛΓΑ και της Κυνηγητικής ομοσπονδίας Μακεδονίας- Θράκης (ΚΟΜΑΘ).

Πηγή: star.gr

Σχετικά άρθρα