Menu Close

Εργαστήριο “Μονόλογοι από το Αιγαίο” για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές νεανικών ομάδων

Θέατρο στην Εκπαίδευση

Κοζάνη, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, 17:00-21:00
Τόπος: 17ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, Ανδρέα Κάλβου 13

Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Δυτικής Μακεδονίας και την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης, Δήμητρα Φίλιου, οργανώνουν το βιωματικό επιμορφωτικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Μονόλογοι από το Αιγαίο».

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μεγάλων τάξεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, 17.00-21.00, στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης. 

Τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει και οι έννοιες πατρίδα, εστία, οικογένεια, τόπος και εθνική ταυτότητα επαναπροσδιορίζονται διαρκώς. Σε ένα κόσμο που οι πληθυσμοί ή τα άτομα δεν έχουν το δικαίωμα να μετακινούνται ελεύθερα και όπου οι λέξεις πρόσφυγας και μετανάστης προσλαμβάνονται ως ταυτότητα και όχι ως ιδιότητα. 

Το εργαστήριο στηρίζεται στο βιβλίο “Μονόλογοι από το Αιγαίο” που προέκυψε το 2017 στο πλαίσιο του Προγράμματος “κι αν ήσουν εσύ;” Το βιβλίο περιλαμβάνει 27 μαρτυρίες έφηβων προσφύγων όπως αυτές καταγράφτηκαν κατά τη διάρκεια σειράς θεατρικών εργαστηρίων σε Αθήνα και Πάτρα το 2016 που οργάνωσαν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και την οργάνωση PRAXIS.

To βιβλίο διατίθεται δωρεάν στα ελληνικά και αγγλικά.
Περισσότερα στη δράση “Μονόλογοι από το Αιγαίο”

Συμμετέχοντες: 25 άτομα.
Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, καθώς και εκπαιδευτικοί που προτίθενται να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο υλικό στις τάξεις τους. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις συμμετοχής θα γίνει κλήρωση.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κίνηση και ασκήσεις στον χώρο.

Επιμορφώτριες: Τζένη Καραβίτη, Αφροδίτη Ρίζου, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου 

Αιτήσεις συμμετοχής: μέχρι τη Παρασκευή 6-3-2020 στη ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΔΩ

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά στο e-mail τους μέχρι την Τρίτη 10/3/2020.
Το σεμινάριο είναι δωρεάν και παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το σύνολο του σεμιναρίου.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Συνεργασία:
· ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, pekesdm@sch.gr, 2461041446
· Φίλιου Δήμητρα, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων

Πληροφορίες: Αναστασία Πάτσιου, apatsiou1@gmail.com, 6944675512, τοπική συντονίστρια «Κι αν ήσουν εσύ;» Ν. Κοζάνης

Σχετικά άρθρα