Menu Close

331 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Δεν χρειάζεται πανικός

Σωτήρης Τσιόδρας

Σε 331 ανέρχονται τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας υπογραμμίζοντας πως νοσηλεύονται 51 ασθενείς, οι 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, ενώ δέκα ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Αναλυτικότερα, 44 από τα νέα κρούσματα είναι χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 51 ασθενείς, 8 εκ των οποίων είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και οι 8 είναι άνδρες και έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμη ότι 10 άτομα πήραν εξιτήριο και ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης του Covid-2019 είναι μέσω των αεροσταγονιδίων. Σημειώνεται ότι οι νεκροί είναι 4 , καθώς σήμερα υπέκυψε στο ΑΧΕΠΑ ένας 53χρονος με βεβαρημένο ιστορικό υγείας.

Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία, ανέφερε και τόνισε πως τα μέτρα που ελήφθησαν αναμένεται να φέρουν αποτελέσματα τις επόμενες 2- 3 εβδομάδες».

Αναφέρθηκε και στον ρόλο της Εκκλησίας και εξέφρασε την ελπίδα τη Δευτέρα, η Ιερά Σύνοδος να λάβει τις σωστές αποφάσεις.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε σήμερα το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, για να στηρίξουν τις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

«Προστατέψτε τον εαυτό σας, προστατέψτε τις ευπαθείς ομάδες, τους γύρω σας, τους συγγενείς σας, ελάτε να κάνουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια για να περάσουμε όλοι μαζί αυτή την πολύ μεγάλη δυσκολία, η οποία έρχεται στη χώρα. Μία κρίση δημόσιας υγείας που βλέπετε τι τεράστια ζημιά κάνει σε άλλες χώρες. Στηρίζουμε αναφανδόν αυτούς τους ανθρώπους στην προσπάθεια που έχουνε κάνει, είναι εντυπωσιακό ότι πέραν των κρουσμάτων που είχαμε, πάνω από 450 δείγματα έχουν βγει αρνητικά, σημαίνει ότι έχει γίνει μία πάρα πολύ καλή δουλειά για τον περιορισμό της νόσου, αλλά η δυσκολία είναι μπροστά. Στηρίξτε αυτούς τους ανθρώπους. Μείνετε σπίτι. Σας ευχαριστώ πολύ» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα