Menu Close

Κορονοϊός: Στους 13 οι νεκροί στη χώρα μας

Κορονοϊός

Στους 13 έφτασαν οι νεκροί στη χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες. Πρόκειται για έναν 84χρονο που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία», έναν άνδρα στο «Αττικόν» και μία 94χρονη στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» της Αθήνας. Όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα. Πλέον, εκ των 13 νεκρών στη χώρα μας από τον φονικό ιό, 11 είναι άνδρες και δύο γυναίκες.

Υπενθυμίζεται ότι τους 10 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό την Παρασκευή. Μάλιστα το δέκατο θύμα ήταν μία 93χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου, στον θάλαμο όπου νοσηλεύονται τα περισσότερο κρούσματα. Σημειώνεται πως το απόγευμα της Παρασκεύης ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης ανακοίνωσε τον θάνατο ακόμα τριών ατόμων, το τελευταίο 24ωρο. 

Η λίστα των νεκρών μεγάλωσε το πρωί της Παρασκευής όταν και ανακοινώθηκε ο θάνατος του 86χρονου άνδρα που διέμενε στη Δαμασκηνιά Κοζάνης και παρουσίασε τα συμπτώματα της νόσου πριν από μία εβδομάδα αλλά μετά από επιδείνωση των συμπτωμάτων από την πέμπτη ημέρα δεν άντεξε και έχασε τη μάχη για τη ζωή. Ο 86χρονος είναι το δεύτερο θύμα από τον κορονοϊό στο συγκεκριμένο χωριό μετά τον 90χρονο πατέρα του αρχικού φορέα του χωριού.

Ο θάνατος του δεύτερου άνδρα ηλικίας 80 ετών έγινε γνωστός το μεσημέρι. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παμακάριστος» κι έδινε μάχη αρκετές μέρες με τον ιό. Για το 9ο θύμα που ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία, πέραν του ότι διέμενε στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα