Menu Close

Δημοτική Βιβλιοθήκη: “ΑλλάΖω Σελίδα… από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι”

Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Εθνική Βιβλιοθήκη συνεχίζει το πρόγραμμα που υλοποιεί αυτές τις μέρες με τον τίτλο “ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι”, στο οποίο συμμετέχει και η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Στο νέο εργαστήριο που προτείνει πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο ιός που πλήττει ολόκληρη την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός. Με την τεχνική δραστηριότητα της δημιουργικής γραφής και αξιοποιώντας την φαντασία τους, τα παιδιά θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν ένα παραμύθι με κεντρικό θέμα τον κορωνοϊό. Επιστρατεύοντας την πρωτοτυπία και την ευρηματικότητά τους, μπορούν να δώσουν μορφή στους χαρακτήρες και να καταθέσουν την δική τους οπτική γωνία στην ιστορία δημιουργώντας απροσδόκητη συνέχεια και αναπάντεχο τέλος.

Αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορούν να γραφτούν οι ιστορίες αυτές υπάρχουν στο αρχείο που επισυνάπτεται, όπου τα παιδιά μπορούν, επίσης, να βρουν την προτεινόμενη βιβλιογραφία, ενώ υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή, προς διευκόλυνση όσων δεν έχουν ή δεν μπορούν να βρουν τα φυσικά βιβλία καθώς και κάποια προτεινόμενα βίντεο.

Όποιοι θελήσουν να συμμετάσχουν και γράψουν την ιστορία τους, μπορούν να την στείλουν, προσθέτοντας, αν το επιθυμούν, και μια σχετική φωτογραφία, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στο email: draseis@kozlib.gr και θα αναδημοσιευτεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Κ.Δ.Β.Κ. Έτσι, οι ιστορίες όλων θα ταξιδέψουν και με τη βοήθεια του Διαδικτύου!

Όταν όλα αυτά θα είναι παρελθόν και η Βιβλιοθήκη μας θα είναι και πάλι ανοιχτή για να την επισκεφτούν, θα μπορούν να παραδώσουν την πρωτότυπη ιστορία τους, όπως την έχουν γράψει στο χαρτί. Οι άνθρωποι της Βιβλιοθήκης, θα συλλέξουν όλες τις ιστορίες και θα τις στείλουν στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Μένουμε σπίτι, διαβάζουμε στο σπίτι!

Για να δείτε το αρχείο με τις οδηγίες πατήστε εδώ.

Σχετικά άρθρα