Menu Close

Αφήνουμε λίγο φαγητό και λίγο νερό για το αδέσποτο της γειτονιάς μας

Η πανδημία του κορονοϊού απειλεί με εξόντωση τα αδέσποτα. Οι περιορισμοί στους ανθρώπους ισοδυναμούν με θανατική ποινή για εκατομμύρια ζώα.

Καθώς ο κορονοϊός έχει εγκλωβίσει δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο στα σπίτια τους, ένας άλλος σημαντικός πληθυσμός έχει επίσης πληγεί σκληρά – τα αδέσποτα ζώα.

Ενώ οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων σε πολλές χώρες επιτρέπεται να τα βγάζουν έξω για βόλτα, εκατομμύρια άλλα ζώα – ο ακριβής αριθμός τους είναι άγνωστος – λιμοκτονούν και πολλές φορές γίνονται επιθετικά.

Το μαζικό κλείσιμο των εστιατορίων έχει επίσης στερήσει από τα πεινασμένα ζώα τη βασική πηγή σίτισης τους – τα απομεινάρια των γευμάτων. Για πολλούς, οι περιορισμοί στους ανθρώπους ισοδυναμούν με θανατική ποινή για τα αδέσποτα.

«Βλέπουμε σημαντική αύξηση του αριθμού των γατών – κάποιες φαίνεται να έχουν εγκαταλειφθεί, ενώ άλλες έχουν φτάσει πολύ πιο μακριά από τα συνηθισμένα σημεία στα οποία αναζητούν τροφή» λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Κορντέλια Μάντεν – Κανελλοπούλου, συνιδρύτρια του «Οι Επτάψυχες/Nine Lives Greece», ένα δίκτυο εθελοντών αφιερωμένο στη μείωση του υπερπληθυσμού αδέσποτων γατών στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Για να βοηθήσουμε αυτά πλάσματα, καλό είναι να αφήνουμε λίγο φαγητό και λίγο νερό για τα αδέσποτα της γειτονιάς μας.

Σχετικά άρθρα