Menu Close

Καθημερινή εφαρμογή προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας

Καθαριότητα

Ο Δήμος Κοζάνης πλήρως εναρμονισμένος με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, εφαρμόζει καθημερινά μια σειρά προληπτικών μέτρων που ως στόχο έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού. 

Στο πλαίσιο αυτό ανελλιπώς υλοποιεί:
• εργασίες πλύσης και ήπιας απολύμανσης οδών, πλατειών, πεζοδρομίων, στάσεων λεωφορείων, λοιπών κοινόχρηστων χώρων, περιμετρικά απορριμματοδεκτών και κάδων αποκομιδής σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων υλικών,
• πλύσιμο/ απολύμανση των κάδων των σύμμεικτων απορριμμάτων με πλυντήριο όχημα του Δήμου,
• συστηματικές απολυμάνσεις των χώρων όπου διεξάγονται οι λαϊκές αγορές, σε όλο το εύρος του Δήμου,
• διαδικασίες πλήρους καθαρισμού και απολύμανσης του στόλου των οχημάτων της Δ/νσης Περιβάλλοντος/ Τμήματος Καθαριότητας σε εξωτερικό συνεργάτη,
• καθημερινή απολύμανση των απορριμματοφόρων οχημάτων της Δ/νσης Περιβάλλοντος/ Τμήματος Καθαριότητας με μέριμνα των πληρωμάτων τους και λοιπού προσωπικού του Τμήματος.

Υπογραμμίζεται, πως σε πλήρη εναρμόνιση με τις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου και σε απόλυτη εφαρμογή των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Κοζάνης λαμβάνει όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα στις υπηρεσίες του, με ιδιαίτερη μέριμνα σε όσες εξυπηρετούν πολίτες.

Η υγεία των πολιτών αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για τη Δημοτική Αρχή και σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιείται κάθε δυνατό μέσο για την προστασία της. 

Η υπεύθυνη στάση όλων μας είναι απαραίτητη για την επίτευξη του βασικού αυτού σκοπού. 

#dimoskozanis
#COVID19
#coronavirus

Σχετικά άρθρα