Menu Close

Κορωνοϊός: 6 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, κανένας νέος θάνατος

Ασθενοφόρο

Ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου ανακοίνωσε 6 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Συνολικά πλέον στη χώρα μας τα κρούσματα είναι 2.71. Εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες και τα 603 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό.

Επίσης 30 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι και η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 ετη. Οι 10 από εκείνους είναι γυναίκες. Την ίδια στιγμή, 87 συμπολίτες μας έχουν εξέλθει από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου ανακοίνωσε επίσης ότι το τελευταίο 24ωρο δεν σημειώθηκε κανένας νέος θάνατος από τον κορωνοϊό στη χώρα μας, με τον συνολικό απολογισμό να παραμένει στους 151 θανάτους. Οι 40 ήταν γυναίκες (26,5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι από εδώ και στο εξής παύει η καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά. Ωστόσο, η Κυριακή θα παραμείνει ως σταθερά στο νέο πρόγραμμα, με συχνότητα τρεις φορές την εβδομάδα, καθώς θεωρείται κομβική.

Πηγή: iefimerida.gr 

Σχετικά άρθρα