Menu Close

Η επόμενη ημέρα της απολιγνιτοποίησης

Συμβούλιο

Συνεχίζει τις ενημερωτικές συναντήσεις του, για 2η ημέρα (Τρίτη 16 Ιουνίου 2020) στην πόλη της Κοζάνης, ο συντονιστής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Κωνσταντίνος Μουσουρούλης. Από το πρωί έχει σειρά συναντήσεων στο Δημαρχείο της Κοζάνης με το δήμαρχο, Λάζαρο Μαλούτα, αλλά και τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για θέματα που έχουν σχέση, με το μέλλον της Τηλέθέρμανσης, την έλευση του Φυσικού Αερίου, αλλά και ζητήματα που θα προκύψουν από τη «βίαιη» απολιγνιτοποίηση της περιοχής.

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη και των αντιπεριφερειαρχών Κοζάνης, Γρηγόρη Τσιούμαρη και Δίκαιας Μετάβασης, Στέργιου Κιάνα.

Χθες, Δευτέρα 15 Ιουνίου, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Μουσουρούλης συναντήθηκε αρχικά με τον περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη, τους αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους της συμπολίτευσης, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από την Διαχειριστική Αρχή και συζητήθηκαν οι δυνατότητες της συμβολής του Π.Ε.Π. στην μεταλιγνιτική περίοδο.

Επίσης ο συντονιστής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Κωνσταντίνος Μουσουρούλης πραγματοποίησε συνάντηση στην Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης με υπηρεσιακά στελέχη, όπου ενημερώθηκε για την πορεία του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τις ιδιωτικές επενδύσεις του Αναπτυξιακού Νόμου, συμμετείχε σε σύσκεψη για τα Βιομηχανικά Πάρκα και τους άλλους χώρους υποδοχής επενδύσεων, ενώ επισκέφθηκε και την ΑΝ.ΚΟ.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα