Menu Close

Πρόγραμμα ΤΕΒΑ: Διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κοζάνης και την Π.Ε. Κοζάνης

Διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Δήμου Κοζάνης ως κοινωνικός εταίρος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ως επικεφαλής εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ που έχει συσταθεί για το Νομό μας, ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ 2018-2019», τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020. 

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Κοζάνης (Λευκόβρυση), ώρες 09:30-15:00, τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες που αναλύονται παρακάτω.

Θα διανεμηθούν στους δικαιούχους του προγράμματος τα παρακάτω προϊόντα:
1. ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ
2. ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ
3. ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
4. ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΜΩΡΑ 1ΗΣ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
5. ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ 2ΗΣ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
6. ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ
7. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
8. ΖΑΧΑΡΗ
9. ΖΥΜΑΡΙΚΑ
10. ΚΑΣΕΡΙ ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ
11. ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
12. ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ
13. ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ
14. ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ
15. ΤΟΜΑΤΕΣ
16. ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ
17. ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου και επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.
Λόγω των νέων συνθηκών διαχείρισης της καθημερινότητας που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID – 19 και προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε Δημόσιες Υπηρεσίες, καθώς επίσης και η μετακίνηση ωφελουμένων που υπάγονται σε ευπαθείς ομάδες, σας ενημερώνουμε ότι είναι αποδεκτή η παραλαβή του πακέτου από εξουσιοδοτημένο άτομο, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
1. H Εξουσιοδότηση φέρει βεβαίωση γνησίου υπογραφής από αρμόδια Αρχή ή
2. Η Εξουσιοδότηση δε φέρει βεβαίωση γνησίου υπογραφής αλλά συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας του εξουσιοδοτούντος Ωφελούμενου ή άλλου επισήμου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων /Μεθοδολογία Διανομής «Drive Through»
Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης και της πανδημίας Covid-19, οι ωφελούμενοι θα προσεγγίσουν το σταθερό σημείο διανομής (Κλειστό Γυμναστήριο) αποκλειστικά με όχημα ακολουθώντας τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου στον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου.

Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

1. Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.
2. Οι ωφελούμενοι δεν θα αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματά τους.
3. Να διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου:
a. Στη πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίησή τους από υπαλλήλους του Δήμου που θα είναι προφυλαγμένοι με μάσκες και γάντια. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο Tablet.
b. Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκάζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρίας ολοκληρώνουν την διαδικασία.
c. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδό τους από τον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει την δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:
• Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ.
• Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ).

Σχετικά άρθρα