Menu Close

Πέντε τρόποι για να αντιμετωπίσετε μία μέρα με άγχος

Άγχος άνδρας

Όλοι το έχουμε βιώσει. Μετά από μια αγχωτική μέρα, το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να χαλαρώσετε και να ξεχάσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Παρακάτω ακολουθούν πέντε από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε μετά από μια κουραστική μέρα για να επαναφέρετε το σώμα και το μυαλό σας σε μία ήρεμη κατάσταση.

Τέντωμα και άσκηση: Η άσκηση σε τακτική βάση και η ρουτίνα του τεντώματος μπορεί να αποφέρει μεγάλα οφέλη στην προσπάθεια σας να μειώσετε το άγχος και να ανακάμψετε από μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα. Όχι μόνο το σώμα σας απελευθερώνει ενδορφίνες που σας κάνουν να νιώθετε καλά όταν χύνετε ιδρώτα, αλλά η διαδικασία αυτή παρέχει επίσης τεράστια οφέλη στην πνευματική σας υγεία.

Χαλαρώστε με ένα αφρόλουτρο: Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από ένα ζεστό αφρόλουτρο στο τέλος της ημέρας. Δίνοντας στους μυς σας την ευκαιρία να χαλαρώσουν στο νερό, διευκολύνεται η ροή του αίματος και μειώνεται η ένταση στο σώμα. Μπορείτε να αναβαθμίσετε αυτή την εμπειρία ακόμη περισσότερο, ανάβοντας μερικά κεριά, με σβηστά τα φώτα, ακούγοντας απαλή μουσική. Τα άλατα μπάνιου που περιέχουν χαλαρωτικά αρώματα όπως η λεβάντα, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προσπάθεια σας, να καθαρίσετε το μυαλό σας.

Αναπνεύστε στον καθαρό αέρα: Η απλή πράξη της αναπνοής στον καθαρό αέρα, αυξάνει την ποσότητα σεροτονίνης που εισπνέετε, κάνοντάς σας πιο ευτυχισμένους και ήρεμους. Ενώ αναπνέετε καθαρό αέρα, φροντίστε να αποσυνδεθείτε από όλα τα ηλεκτρονικά μέσα. Δεν θέλετε να διακόψετε τις προσπάθειές σας να αποφύγετε το άγχος με ένα κουδούνισμα τηλεφώνου.

Δοκιμάστε τον διαλογισμό: Δεν χρειάζεται να είστε εκπαιδευμένοι στην τέχνη του διαλογισμού. Δεν υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να βρείτε ένα ήσυχο σημείο, να κλείσετε τα μάτια σας, να αδειάσετε το μυαλό σας από σκέψεις και να εστιάσετε την προσοχή σας στην αναπνοή σας. Όταν σας έρχεται στο μυαλό κάποια σκέψη που διαταρράσει την ηρεμίας σας, συνεχίστε να επικεντρώνεστε στην αναπνοή σας, για να αποφύγετε το στρες.

Βγείτε έξω: Οι εξορμήσεις έχουν μαγικές ιδιότητες. Όταν συνδεόμαστε με την φύση, είναι εύκολο να χαλαρώσουμε και να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε πράγματα που μας αγχώνουν. Αν είστε τυχεροί και ζείτε κοντά σε παραλία, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να απολαύσετε το θαλασσινό αεράκι και να ακούσετε τα κύματα. Ή επιλέξτε το βουνό, αν αυτό είναι που προτιμάτε. Δεν έχει σημασία πού πηγαίνετε, αρκεί το μέρος αυτό, να σας φέρνει γαλήνη και ηρεμία.

Δεν μπορείτε να αποφύγετε τις αγχωτικές καταστάσεις της ζωής. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να μετριάσετε τις επιπτώσεις του υπερβολικού άγχους στη ζωή σας. Η χρήση όλων ή κάποιων από αυτές τις πέντε συμβουλές, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ημέρα σας, μειώνοντας το άγχος.

Σχετικά άρθρα