Menu Close

Αύριο η απόφαση για παράταση ή μη του lockdown

Κοζάνη πλατεία

Αύριο αναμένεται τελικά η απόφαση για τον καθορισμό του νέου υγειονομικού χάρτη κινδύνου, από το οποίο θα προκύψει η παράταση ή μη του lockdown στην Κοζάνη, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, στην διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Αύριο Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2020, θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή για την τελική απόφαση με τον αριθμό των θετικών στον ιό σήμερα να ανέρχεται στα 12.

Ωστόσο στην σημερινή ενημέρωσης της συντονιστικής Επιτροπής της Π.Ε. Κοζάνης για την πανδημία της covid-19 στο πλαίσια της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Γρηγόρης Τσούμαρης, τόνισε ότι «μετά από σχετική επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αποσαφηνίζεται ότι δεν τίθεται μέχρι στιγμής θέμα παράτασης πέραν της 29ης Οκτωβρίου 2020. Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί από τα αρμόδια όργανα και θα ανακοινωθεί εγκαίρως το πόρισμα».

Στην ίδια ανακοίνωση της Περιφέρειας μεταξύ άλλων αναφέρεται: Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν 8 έλεγχοι σε επιχειρήσεις του Δήμου Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε τήρηση των μέτρων προστασίας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε 9 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Κοζάνης, όπου και σ’ αυτή την περίπτωση παρατηρήθηκε επαρκής τήρηση των μέτρων προστασίας.

Επίσης η Επιτροπή ενημερώνει τους πολίτες για την -κατόπιν γνωμοδοτήσεώς της- εν ισχύ αναστολή λειτουργίας των κάτωθι σχολικών μονάδων

-Την αναστολή λειτουργίας της Β΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σερβίων έως και 30-10-2020.

-Την αναστολή λειτουργίας της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πλατανορρεύματος για διάστημα 14 ημερών έως και 29-10-2020.

-Την αναστολή λειτουργίας της Γ’ τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης έως και 30-10-2020.

-Την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Β3 του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης έως και 30-10-2020.

-Την εξ’ ολοκλήρου αναστολή λειτουργίας του 12ου Νηπιαγωγείου Πτολεμαΐδας έως και 06-11-2020.

-Την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Α3 του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης έως και 06-11-2020.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ., τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που βρέθηκαν στην Π.Ε. Κοζάνης την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 είναι τα εξής: Έντακα κρούσματα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν στον Δήμο Κοζάνης, 1 στον Δήμο Εορδαίας και 2 στον Δήμο Σερβίων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχετικά άρθρα