Menu Close

4 τρόποι για να γίνετε καλύτερος άνθρωπος

Αυτοβελτίωση

Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η αυτοβελτίωση. Είναι σημαντικό να βελτιώνεστε συνεχώς, για να γίνετε ένα καλύτερο άτομο. Όσο περισσότερο βελτιώνεστε, τόσο περισσότερη αξία έχετε να προσφέρετε στους ανθρώπους στη ζωή σας.

Η συνεχής αυτοβελτίωση ωφελεί επίσης τον υπόλοιπο κόσμο. Μερικοί από τους κορυφαίους φιλάνθρωπους του κόσμου, έχουν περάσει όλη τους τη ζωή βελτιώνοντας τον εαυτό τους, ώστε να έχουν περισσότερα να προσφέρουν στους άλλους.

Εάν θέλετε να είστε καλύτεροι άνθρωποι και ένα φωτεινό παράδειγμα για τον κόσμο, παρακάτω ακολουθούν 4 τρόποι που μπορείτε να το πετύχετε.

1. Διδαχθείτε από άτομα με ιδιότητες που θαυμάζετε

Υπάρχει κάποιο άτομο, το οποίο θαυμάζετε; Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να κοιτάξετε μακριά για να βρείτε άτομα με αξιοθαύμαστες ιδιότητες.

Μπορεί να έχετε έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας που ξεχωρίζει για την προσωπικότητα του. Ή να καταφέρνει πάντοτε να γίνεται αγαπητός στους άλλους. Να τον σέβονται και να τον υπολογίζουν.

Αν κάποιος έχει τις ιδιότητες που θαυμάζετε, παρατηρήστε τον για λίγο και μελετήστε τη συμπεριφορά του. Τι κάνει διαφορετικά από τους άλλους; Πώς προσεγγίζει τους ανθρώπους; Συγκρατούν την ανάγκη τους να είναι σωστοί και απλώς δίνουν το χώρο για να εκφραστούν οι άλλοι;

Όταν βλέπετε ανθρώπους στον κόσμο που λαμβάνουν τα αποτελέσματα που θέλετε, αυτά είναι τα άτομα που πρέπει να μιμηθείτε. Ωστόσο, μην μιμηθείτε απλώς τις εξωτερικές τους ενέργειες. Αναπτύξτε μια βαθιά αίσθηση συμπόνιας και δέσμευσης, επειδή αυτή είναι η κινητήρια δύναμη που οδηγεί τις εξωτερικές ενέργειές τους.

2. Να είστε ευγενικοί με όλους, ακόμα και με τους ξένους

Όταν σκέφτεστε τη λέξη γενναιοδωρία, πιθανόν να φαντάζεστε κάποιον που δίνει χρήματα ή προμήθειες σε κάποιον που έχει ανάγκη. Αυτό είναι μόνο ένα μέρος της γενναιοδωρίας. Μπορείτε επίσης να είστε γενναιόδωροι με το χρόνο, την ενέργεια και τις αλληλεπιδράσεις σας με τους γύρω σας.

Υπάρχουν άπειροι λόγοι να είστε γενναιόδωροι με τους άλλους. Παρόλο που πολλοί από αυτούς τους λόγους σας ωφελούν, κάνοντας σας να νιώθετε καλά, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η πραγματική γενναιοδωρία προέρχεται από την καρδιά και δεν περιμένει τίποτα σε αντάλλαγμα.

Είναι εύκολο να είστε γενναιόδωροι όταν σας κάνει να νιώθετε καλά, μπορείτε όμως να είστε γενναιόδωροι όταν σας κοστίζει χρόνο, χρήματα ή σας προκαλεί αναστάτωση; Θα δίνατε σε κάποιον λεφτά, αν αυτό σήμαινε ότι θα καθυστερήσετε τους λογαριασμούς σας και ότι θα επιβαρυνθείτε με μια επιπλέον χρέωση που δεν είχατε υπολογίσει; Εάν η απάντηση είναι ναι, αυτή είναι η απόλυτη πράξη της ανιδιοτελούς γενναιοδωρίας. Το νόημα της ανιδιοτελής γενναιοδωρίας είναι να προσφέρετε, επειδή κάποιος χρειάζεται κάτι, όχι επειδή δεν θα σας ενοχλήσει.

3. Να έχετε υπομονή και στις δυσκολότερες καταστάσεις

Δεν μπορείτε να είστε ένα φωτεινό παράδειγμα για τον κόσμο αν αντιδράτε άσχημα σε πράγματα που έρχονται απρόσμενα στη ζωή σας. Εξασκηθείτε στην υπομονή σε κάθε δυνατή στιγμή, ειδικά σε δύσκολους καιρούς. Όσο περισσότερο ασκείτε την υπομονή, ενώ η πρώτη σας αντίδραση θα ήταν να αναστατωθείτε, τόσο πιο γρήγορα θα καταργήσετε αυτήν την αυτόματη αντίδραση.

Η ζωή είναι ευκολότερη όταν μπορείτε να προσαρμοστείτε με τις καταστάσεις, ακόμα και όταν αυτές σας προκαλούν προβληματισμό και άγχος.

4. Πάντα να επεκτείνετε τις γνώσεις σας

Η αυτοβελτίωση απαιτεί να μαθαίνετε πάντα κάτι καινούριο. Σήμερα, μπορείτε να κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της εκμάθησής σας στο διαδίκτυο. Παρόλο που οι τεχνικές γνώσεις είναι σημαντικές, πρέπει επίσης να συνεχίσετε τη μάθηση που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε συμπόνια για τους άλλους ανθρώπους.

Το να είσαι καλύτερος άνθρωπος απαιτεί το βάθος της πραγματικής συμπόνιας. Δεν χρειάζεται να καταλαβαίνετε άμεσα τι περνούν οι άλλοι, αλλά βοηθά αν μάθετε περισσότερα. Για παράδειγμα, επί του παρόντος, ο κόσμος βιώνει μια ιατρική κρίση με την πανδημία COVID-19. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες στην πρώτη γραμμή ασχολούνται με ασθενείς που έχουν συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας που δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ πριν.

Εάν αισθάνεστε απομακρυσμένοι από την κατάσταση του COVID-19, η λήψη μερικών διαδικτυακών μαθημάτων για να μάθετε για την αναπνευστική νόσο και τη θεραπεία θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι αντιμετωπίζουν οι γιατροί. Μπορεί ακόμη και να αισθάνεστε την ανάγκη να αναλάβετε δράση στη δική σας πόλη για να βοηθήσετε τους ασθενείς και τους γιατρούς με όποιο τρόπο μπορείτε.

Να μαθαίνετε, να εξελίσσεστε και να διορθώνεστε

Από όλες τις τεχνικές αυτοβελτίωσης που μπορείτε να ακολουθήσετε, η συνεχής μάθηση και η αυτοδιόρθωση είναι το κλειδί για όλα.

Σχετικά άρθρα