Menu Close

Υψηλή Γέφυρα Σερβίων: Έκλεισε για όλα τα οχήματα

Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

Το άμεσο κλείσιμο της υψηλής γέφυρα των Σερβίων στην ΠΕ Κοζάνης αποφασίστηκε σε σύσκεψη το βράδυ της Πέμπτης (16/3), που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης ύστερα και από τον συναγερμό που σήμανε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την κατάσταση ασφάλειας της Γέφυρας. Είχε προηγηθεί η διέλευση των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων, πριν μερικές μέρες. Οι πρώτες καταγραφές δείχνουν ότι υπάρχει μια διεύρυνση ρωγμών στη γέφυρα. 

«Η Περιφερειακή Αρχή, με μέλημα την ασφάλεια των πολιτών της, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς της, ακολουθώντας τις υποδείξεις ειδικών επιστημόνων και των Υπηρεσιών της. Με αυτά τα κριτήρια, αποφασίστηκε και η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, από το βράδυ της 16ης Μαρτίου. Όλοι εργαζόμαστε ασταμάτητα για την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και την ελαχιστοποίηση των οικονομικών συνεπειών για την περιοχή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος έλεγχος στη γέφυρα, είχε πραγματοποιηθεί το 1995, μετά τον δυνατό σεισμό που είχε πλήξει την περιοχή, τον Μάιο εκείνης της χρονιάς.

Σχετικά άρθρα