Menu Close

Ανοιχτό κάλεσμα: Αύριο οι Ναζί στη φυλακή

Σχέδιο φυλακή

Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση αυτής, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή πυρομαχικών, ανθρωποκτονίες, συνέργειες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, σοβαρές σωματικές βλάβες, επιθέσεις και εμπρησμοί εκ πρόθεσης, φθορά ιδιωτικής  περιουσίας… Αυτές είναι ελάχιστες από τις κατηγορίες που βαραίνουν τους 68 κατηγορούμενους.

Το βρώμικο και αναίσχυντο ιστορικό τους έχει χαραχθεί πολύ καλά στις μνήμες μας, με τον πιο τραυματικό τρόπο. Και συνένοχοι είμαστε όλοι! Όλη η κοινωνία, που όπλισε το χέρι του κάθε αιμοδιψή φονιά, αγνοώντας τον και θεωρώντας πως δεν είναι τόσο ισχυρός για να καταλήξει στο τραγικό τέλος, το οποίο απειλούσε πως θα κατέληγε.
Τα λογαριάσαμε όμως λάθος και το θεριό μεγάλωσε, απέκτησε δύναμη και ισχύ, αναθάρρεψε και βγήκε στους δρόμους σκορπώντας, πέρα από φόβο, πόνο και πανικό, θάνατο… 

Κι όσο αυτό γελούσε χαιρέκακα πάνω απ’ τους νεκρούς μας, εμείς ξυπνήσαμε, οργανωθήκαμε και γίναμε η αιτία, αυτό το θεριό, να αποδυναμωθεί.

Είναι στο χέρι μας, λοιπόν, να ξεριζώσουμε αυτό το θηρίο, αυτό τον ιό, αυτό το παράσιτο, δίνοντας ένα μεγάλο μάθημα και στους επίδοξους «φορείς» του ιού του φασισμού, πως τέτοιες «μεγάλες ιδέες» δεν ευδοκιμούν πια, παρά πεθαίνουν άδοξα, όπως ακριβώς γεννήθηκαν!

Συμμετέχουμε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στην κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, στις 12:00 στο ανοιχτό κάλεσμα συλλογικοτήτων της πόλης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα, πως «ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΘΩΟΙ!» και η φυλακή είναι ο προορισμός τέτοιον αδίστακτων και αμετανόητων εγκληματιών.

Σχετικά άρθρα