Menu Close

Χριστουγεννιάτικη μαγεία στην Κοζάνη – Εορταστικό πρόγραμμα Εκδηλώσεων 2023

Εορταστικό πρόγραμμα Εκδηλώσεων 2023

Από τις 2 Δεκέμβρη έως και την Πρωτοχρονιά θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, με τίτλο «Χριστουγεννιάτικη Μαγεία στην Κοζάνη».

Το πρόγραμμα είναι πλούσιο, με πλήθος εκδηλώσεων για όλα τα γούστα, δράσεων και συναυλιών, με τη συμμετοχή δημοτικών και ιδιωτικών φορέων και απευθύνεται σε πολίτες όλων των ηλικιών. Πιο συγκεκριμένα θα διοργανωθούν διαδραστικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες, εργαστήρια, εθιμικά δρώμενα, πάρτι, τα πολύ πετυχημένα από την περσινή χρονιά «φαναράκια», η καθιερωμένη πλέον «Λευκή Νύχτα» σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης, πυροτεχνήματα και πολλά άλλα που υπόσχονται να προσφέρουν νότες χαράς και γιορτής στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων.

Σημειώνεται πως η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Σήμερα και αύριο ο κόσμος της Κοζάνης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το musical «Μιξ, Μαξ, Μεξ» στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, στις 20:00. Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή, 4 – 5 – 7 και 8 Δεκεμβρίου θα «ανέβει» η διαδραστική παράσταση «Σώστε το μαγεμένο δάσος», στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, από τις 11:00 έως τις 13:00 και από τις 17:00 έως τις 19:00, ενώ την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ο τόπος διεξαγωγής θα είναι η κεντρική πλατεία Κοζάνης, από τις 11:00 έως τις 13:00.

Την Παρασκευή εκτός από την παράσταση στη βιβλιοθήκη από τις 11:00 έως τις 13:00 θα διεξαχθεί και το παιδικό εργαστήρι «KIDS ON THE BLOCK» με την Μαρία Μανθούλη, από τις 18:00 έως τις 20:00 στον ίδιο χώρο, ενώ στις 20:00 θα γίνει το άναμμα του Χριστουγενιάτικου δέντρου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης «Πανδώρα» ταυτόχρονα με τη «Λευκή Νύχτα» από τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης και τη συναυλία στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, με τον γνωστό καλλιτέχνη Γιώργο Παπαδόπουλο.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου θα διοργανωθούν οι «Ιστορίες που έγιναν τραγούδια» στον χώρο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου της Κοζάνης, στις 19:00 και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί τη Δευτέρα και την Τρίτη, με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης, να διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, από τις 16:00 έως τις 20:00.

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με το «Α Μπε Μπα Μπλομ» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, από τις 18:00 έως τις 20:00 ενώ την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου θα γίνει αφιέρωμα στα 100 χρόνια της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με μελοποιημένη ποίηση από την Άννα Παπαδοπούλου, στη βιβλιοθήκη από τις 18:00 έως τις 20:00.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης, θα διοργανώσει δράση στο χώρο του (Σμύρνης και Κων/πόλεως γωνία), στις 18:00 για τα παιδιά που βιώνουν άδικους πολέμους και δεν μπορεί να λάμψει το φως τους, δημιουργώντας μοναδικά αστέρια και κάνοντας μια ευχή για έναν καλύτερο κόσμο, θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση χορωδιών παραδοσιακής μουσικής, στις 19:00 στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, με τη συμμετοχή των χορωδιών του Πολιτιστικού Κέντρου ΔΕΗ Λάρισας, του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η Μπίγα», του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή» και τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής & το Οργανικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης των 100 χρόνων της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο φουαγιέ στις 17:00 καθώς και η μουσική παράσταση «Φρικαντέλα: Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα!», στις 19:30 στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, με τη συμμετοχή των συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης, θα πραγματοποιήσουν Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, από τις 18:00 έως τις 20:00 και την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στον ίδιο χώρο, από τις 15:00 έως τις 17:00 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης θα πραγματοποιήσει Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ.

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, θα διοργανωθεί Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το 20ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης από τις 9:00 έως τις 11:00 και Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των παιδικών σταθμών του Δήμου Κοζάνης, από τις 18:00 έως τις 20:00.

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, θα φιλοξενήσει από τις 9:00 έως τις 11:00 το 18ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του, ενώ από τις 10:00 έως τις 11:00 τον Πρότυπο Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο «Στρουμφάκια» παρουσιάζοντας το «ΧΟ ΧΟ ΧΟ θα πει ευχαριστώ!».

Το Σάββατο 23 Δεκμβρίου οι «Μωμόγεροι» των Πολιτιστικών Συλλόγων Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, Αλωνακίων, Πρωτοχωρίου, Σκήτης και Τετραλόφου, θα παρουσιάζουν το λαϊκό εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων, στοιχείο εγγεγραμμένο στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO, στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα επιστρέψει στην κεντρική πλατεία, η διαδραστική παράσταση «Σώστε το μαγεμένο δάσος» και στις 8 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης, θα γίνει εορταστική συναυλία με μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης και χορωδία με τη συμμετοχή τραγουδιστών και ηθοποιών του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η «γιορτή γιαπρακιού» από τον Λαογραφικό Όμιλο Κοζάνης «Φίλοι της Παράδοσης», στην κεντρική πλατεία της πόλης και από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 8:00 το βράδυ, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, θα φιλοξενηθεί το «Χριστουγεννιάτικο αστέρι του κόσμου– Όπου υπάρχει αγάπη» διότι τα Χριστούγεννα μας μιλούν για την αγάπη, την ειρήνη και την ελπίδα σε όλες τις γλώσσες. Στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Κοζανίτη συνθέτη και μουσικού της τζαζ, Μανώλη Κουτσονάνου, με τίτλο «Θύμησες». Μια πλειάδα καταξιωμένων μουσικών, ερμηνεύει συνθέσεις από το άλμπουμ “Θύμησες”, που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2022 και είναι αφιερωμένο στην οικογένεια που τον στήριξε από τα πρώτα βήματα της ζωής του, παρόλες τις δύσκολες συνθήκες. Οι «Θύμησες» αναδύουν ένα άρωμα της παλιάς εποχής, με τα χάλκινα της Κοζάνης, συνδυάζοντάς τα με τη τζαζ και την υπέροχη αισθητική των εγχόρδων της κλασικής μουσικής. (Είσοδος 10 ευρώ).

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου το «Κάνε μια ευχή» με την ταυτόχρονη ρίψη ιπτάμενων βιοδιασπώμενων φαναριών από τους παρευρισκόμενους, μετά την αντίστροφη μέτρηση, της οποίας το σήμα θα δώσει ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ, επιστρέφει στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 19:00. (Αγορά φαναριού 3€/τεμάχιο), ενώ στις 21:30 θα ακολουθήσει συναυλία με τους «The Speakeasies’ Swing Band», οι οποίοι με ανεβασμένη -όπως πάντα διάθεση, θα παρουσιάσουν ένα swing πρόγραμμα με δικά τους, αλλά και διαχρονικά κομμάτια, θα μας ξεσηκώσουν και θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα αυθεντικό μουσικοχορευτικό party μέχρι τελικής πτώσεως, στο κέντρο νυχτερινής διασκέδασης «Κύκλον» (πρώην «Κοσμοκίνηση»).

Και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στις 20:00 στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, θα φιλοξενηθεί η Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης «Πανδώρα» για τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της.

Τοπικές Κοινότητες

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στην Άνω Κώμη, θα γίνει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία στις 5 το απόγευμα και θα περιλαμβάνει παιδική δημιουργική απασχόληση, μουσική με τον DJ Juan Batiani, Face painting, Bazaar του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου, και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Αιανής, θα γίνει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στις 19:30. Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Νέας Καρδιάς, στις 8 το βράδυ θα έχουμε τα «Κόλιαντα μπάμπω», με χορό και τραγούδι γύρω από την φωτιά, με την ορχήστρα του Σκοπάκη.

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στην Άνω Κώμη θα προβληθεί Χριστουγεννιάτικη ταινία στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου στις 17.30 και τέλος, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, θα γίνει η «Γιορτή Τσιγαρίδας» στις 5 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Κρόκου.

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Σχετικά άρθρα