Menu Close

Πεζοπορία στο Ελατοχώρι με την Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ

Elatoxori pezoporia

Μετά την εξεταστική σάς περιμένουμε για μια μονοήμερη πεζοπορία, με δυνατότητα και για σκι αν υπάρχει χιόνι, με πούλμαν με την Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου στα Πιέρια Όρη! Το συνολικό μήκος της διαδρομής που περιγράφεται παρακάτω υπολογίζεται σε 12χμ. και το υψομετρικό εύρος της σε περίπου 600μ. (1.400μ.-2.000μ.).

Πρόγραμμα:
8:00 – Αναχώρηση από την κεντρική είσοδο του ΑΠΘ, δίπλα από την Αίθουσα Τελετών (https://www.google.com/…/data=!4m6!3m5…).
10:00 – Άφιξη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου. Εκκίνηση πεζοπορίας για την κορυφή Αρβανίτης για όσα άτομα ενδιαφέρονται. Όποια άτομα θέλουν μπορούν να μην ακολουθήσουν και να κάνουν ελεύθερο πρόγραμμα (ενδεχομένως μαζί και με σκι) στην περιοχή του χιονοδρομικού όλες τις ώρες παραμονής μας εκεί.
12:00 – Άφιξη στην κορυφή Αρβανίτης και διάλειμμα.
12:30 – Έναρξη επιστροφής προς τη βάση της πίστας του χιονοδρομικού. Αν λειτουργεί το λιφτ μπορούμε να το πάρουμε δωρεάν για την κατάβαση, γλιτώνοντας το περπάτημα των τελευταίων 3χμ.
13:30-14:30 – Άφιξη στη βάση της πίστας και λήξη πεζοπορίας. Αν το σαλέ του χιονοδρομικού είναι ανοιχτό θα υπάρχει φαγητό, οπότε θα περάσουμε εκεί τις υπόλοιπες ώρες της εκδρομής. Διαφορετικά θα αναχωρήσουμε άμεσα με το λεωφορείο για το χωριό Ελατοχώρι και το διάλειμμα για φαγητό θα γίνει εκεί.
17:00 – Εκτιμώμενη ώρα αναχώρησης με το λεωφορείο από όπου είμαστε προς Θεσσαλονίκη. Θα επιβεβαιωθεί κατά τη διάρκεια της εξόρμησης η ώρα αναχώρησης μέχρι την άφιξή μας με το λεωφορείο στο χιονοδρομικό.
19:00 – Εκτιμώμενη ώρα άφιξης στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώσεις:
1. Το κόστος της εξόρμησης είναι 10€/άτομο και περιλαμβάνει τις μεταφορές με το λεωφορείο.
2. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με τους παρακάτω τρόπους, δίνοντας ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα επικοινωνίας:
α) με μήνυμα στη σελίδα της ομάδας στο Facebook: https://www.facebook.com/enviroauth
β) με email στη διεύθυνση της ομάδας: enviroauth@gmail.com
γ) τηλεφωνικά (κλήση σε μη εργάσιμες ώρες, δηλ. εκτός των ωρών Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-17:00, στο 6945663157, ή αποστολή μηνύματος στο Viber ή SMS οποιαδήποτε ώρα στον ίδιο αριθμό)
Θα ακολουθήσει δική μας επιβεβαίωση ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για εσάς ή ενημέρωση ότι σας έχουμε βάλει σε λίστα αναμονής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
3. Αν και η καταβολή του ποσού για πρακτικούς λόγους θα γίνει με μετρητά κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, παρακαλούμε αν έχετε δηλώσει συμμετοχή αλλά τελικά δε σκοπεύετε να έρθετε να μας ενημερώσετε έγκαιρα ώστε να δώσουμε τις θέσεις σας σε άλλους συμμετέχοντες και να μην επιβαρύνετε οικονομικά το ταμείο της ομάδας από την απουσία σας.
4. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί λόγω καιρού ή για λόγους ασφαλείας.
5. Να έχετε μαζί σας:

  • νερό τουλάχιστον 1L (κατά προτίμηση σε παγούρι για αποφυγή χρήσης πλαστικού)
  • σνακς-φαγητό για μέχρι τη λήξη της πεζοπορίας (προαιρετικά)
  • κατάλληλα ρούχα και παπούτσια [ορειβατικά παπούτσια, αδιάβροχα (“4 εποχών”) σε περίπτωση χιονιού, κατά προτίμηση δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες για μετά την πεζοπορία, χοντρό ευλύγιστο και σε περίπτωση χιονιού αδιάβροχο παντελόνι, αδιάβροχο-αντιανεμικό μπουφάν, ζακέτα, γάντια, σκουφί, κατά προτίμηση ισοθερμικές μπλούζες] ανάλογα με την πρόγνωση καιρού και την ποσότητα του χιονιού στην κορυφή του λιφτ (1.700μ.) που θα δείτε από τη live κάμερα: https://www.snowreport.gr/snowcam/elatochori/
  • γυαλιά για τον ήλιο
  • μπατόν (απαραίτητα για την περίπτωση σκληρού χιονιού, βοηθητικά σε κάθε περίπτωση)
  • γκέτες για το χιόνι και τη λάσπη (αν έχετε).

6. Θα υπάρχει διαθέσιμο κυτίο πρώτων βοηθειών από την ομάδα, αλλά η συμμετοχή στην εξόρμηση αυτή γίνεται με προσωπική ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα.
7. Παρακαλούμε προσπαθήστε να είστε συντονισμένοι με τα άλλα άτομα κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας και να ακολουθείτε τις οδηγίες των συντονιστών.

Σχετικά άρθρα