Ο κρόκος ή αλλιώς σαφράν, το πολύτιμο αυτό μπαχαρικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους στη μαγειρική. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε ροφήματα. Ειδικά τώρα τον χειμώνα, ένα ζεστό ρόφημα με κρόκο, είναι η ιδανική επιλογή.
Θα χρειαστείτε 10 – 12 στίγματα για ένα φλιτζάνι και να θυμάστε ότι πρέπει πρώτα να τα μουλιάσετε.
Ρόφημα 1: Ετοιμάστε το τσάι σας, προσθέστε τον κρόκο και αφήστε τον να μουλιάσει για 10 – 15 λεπτά.
Ρόφημα 2: Σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, προσθέστε τον κρόκο και αφήστε τον στο νερό όλη τη νύχτα. Σουρώστε και το επόμενο πρωινό απολαύστε το ρόφημα σε θερμοκρασία δωματίου.
Ρόφημα 3: Σε ενάμισι λίτρο νερό, βάλτε μισό φακελάκι κρόκο σε σκόνη και ανακατέψτε καλά. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι για να γίνει πιο γλυκό.