Menu Close

Γαστρονομική εκδήλωση στην Άνω Κώμη

Εκδήλωση κρασί

Ο Σύλλογος {{Περί Οίνου και Άλλων}} εγκαινιάζοντας μια νέα αρχή, από εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα, Τοπική Γαστρονομία και Οίνος.

Βασική μας αρχή, να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα πού παράγει ο τόπος μας, σε σχέση με τα γαστρονομικά ήθη τής κάθε περιοχής και την συνύπαρξή τους με την αμπελοκαλλιέργεια και το κρασί, γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα, έχοντας ως θεμέλιο την παράδοση τού κάθε τόπου.

Η Άνω Κώμη Κοζάνης, με τις ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές συνθήκες πού χαρακτηρίζουν την περιοχή, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην καλλιέργεια των λαχανικών και ιδιαίτερα στο πολύτιμο θεραπευτικά αλλά και γευστικά πράσο! Το πράσο, ανεπιφύλακτα στο μακραίωνο χρονικό διάστημα πού καλλιεργείται στην περιοχή, κατέστη προϊόν Ονομασίας Προέλευσης, αναδεικνύοντας οικονομικά και κοινωνικά τούς κατοίκους της περιοχής.

Ο Σύλλογός μας τιμά και αναδεικνύει τον κόπο και τον μόχθο της καλλιέργειας τού Πράσου στον φυσικό του χώρο στην Άνω Κώμη Κοζάνης.

ΚΑΛΕΙΣΘΕ
Το Σάββατο 25-01-2020 και ώρα 20.30 στην Άνω Κώμη Κοζάνης στον {{Παλιό τον Μύλο}} να συνεορτάσουμε το νέον Έτος απολαμβάνοντας γαστρονομικές συνθέσεις, φυσικά με πράσο και κρασί.

Στον καλαίσθητο και ιδιαίτερα επιμελημένο χώρο τού ανακαινισμένου νερόμυλου, πού αποτελεί κόσμημα για την περιοχή, θα σάς χαρίσει μια ξεκούραστη και ευχάριστη βραδιά κόβοντας επίσης την πρωτοχρονιάτικη Πρασόπιτα! Την βραδιά μας θα συνοδεύσει η εκπληκτική 6μελής ορχήστρα τού Χρήστου Αδαμόπουλου, με ένα πλούσιο λαϊκό και δημοτικό πρόγραμμα.

Κλείστε εγκαίρως θέσεις στο τηλ. 6944205135.
Τιμή πρόσκλησης κατ άτομο 15 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται φαγητό και κρασί των παραγωγών τού συλλόγου μας.

Σάς περιμένουμε με χαρά!

Μετά τιμής το Δ. Σ

 

Σχετικά άρθρα